Hej!


Något vi på Treddy är både stolta och glada över är vår Treddygaranti! Treddygarantin innebär att vi ersätter varor upp till ett värde av 15 000 kr som försvinner eller totalförstörs under frakten om varan är packad på ett säkert sätt. Detta innebär att garantin inte gäller om skador på varan uppstår på grund av bristande emballage. Men hur packas en vara egentligen säkert? Jo, det ska vi berätta för dig!


Självklart kommer processen se olika ut beroende på vilken typ av vara som ska skickas men i grunden behövs ett säkert ytteremballage samt ett stötdämpande material som du kan fixera din vara i kartongen med. Exempel på stötdämpande material som varan kan ligga i är tidningspapper eller bubbelplast. 


När du ska välja ytteremballage kan du antingen använda en egen förpackning (om du redan har en hemma) eller så kan du köpa något av DB Schenkers praktiska ytteremballage. De har tre olika typer av förpackningar som du kan välja mellan - kuvert, liten kartong eller stor kartong. Utbudet kan variera på olika ställen så kika vad de har hos ditt närmaste DB Schenker ombud. 


Om du ska skicka stora saker eller ömtåliga saker kan det vara bra att du använder dig av bubbelplast, kartong, packtejp eller liknande material. Exempel på butiker där detta finns är hos Ica Maxi, Clas Ohlsson, Biltema och på olika byggvaruhus. 


På DB Schenkers hemsida finns det korta filmer som beskriver hur du packar olika föremål som ömtåliga, vassa eller runda. För att ta del av filmerna kan du trycka här


Vi hoppas detta kommer vara användbart när du ska packa din vara! Har du ytterligare frågor är det bara att kontakta oss via chatten här på hemsidan eller via mejl! 


Vi hörs!